poppenhuis


Een mooie kinderkamer of speelkamer verdienen een mooi interieur. Het Timmerteam is groot in het maken van kleine dingen voor kleine mensen. Wat is er nou mooier dan zo'n naar de wensen van u ,of van uw kind, op maat gemaakt poppenhuis? We kijken even rond. Al onze pagina's zijn bedoeld als inspiratie. Wij schrijven niets voor, alles is maatwerk en alles wordt naar uw idee of wens gemaakt. We kunnen samen uw idee uitwerken naar ontwerp, of samenwerken met een ontwerper.  Het Timmerteam werkt samen met specialisten op ieder terrein.

Replaceable image

Het vervaardigen van miniatuur modellen gebeurde al in het oude Egypte. In Europa is het oudste bekende poppenhuis dat van de dochter van Hertog Albrecht V van Beieren, die het liet bouwen voor zijn dochter. Wat later in Engeland en nog later in Nederland werden de poppenhuizen populair bij de adel en rijke burgerij. Vaak een miniatuur model van een bestaand pand, soms ook een fantasieontwerp, maar altijd rijk ingericht met vele miniaturen. Cultuurhistorisch van belang, want de poppenhuizen die bewaard zijn gebleven geven een goed inzicht in het tijdsbeeld. Ook nu zijn poppenhuizen nog steeds populair, afgezien van fabrieksmatig geproduceerde speelgoed versies, zijn poppenhuizen door de eeuwen heen ouderwets ambachtswerk gebleven. Precies waar HetTimmerTeam zich in weet te onderscheiden.

Nu we toch in de kinderkamer zijn, hoewel menig poppenhuis het trotse bezit is van de huiseigenaar, waar de kinderen niet aan mogen komen, laten we nog wat andere speelobjecten zien. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, van een enkel speelhuisje, tot een complete speelkamer. Spelen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, we laten met trots wat maatwerk van Het Timmerteam zien. Wedden dat gamen bij slecht weer verleden tijd is met zulke mooie speelobjecten? Poppenhuis of speelkamer, neem vrijblijvend contact met ons op, samen komen we er wel uit!

Replaceable image

Meer informatie over het interieur van de kinderkamer? Neem vrijblijvend contact op.

Nog even verder kijken? Ga terug naar het overzicht particuliere projecten


Het Timmer Team