watertoren delft


De Delftse watertoren is gelegen aan een zijtak van de Delftse Schie, voor de Calvé-fabriek in het noorden van de stad. Deze watertoren uit 1895, met een hoogte van 29 m en een waterresevoir van 600 m³, was bedoeld voor de drinkwatervoorziening en werd gebouwd in neo-renaissancestijl.

Het Timmerteam werd gevraagd om uitvoering te geven aan een ontwerp van architectenbureau Rocha en Tombal met gebruimaking van materialen als glas, staal en HPL. HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, oftewel 'hoge druk laminaat'. Door het samenpersen van meerdere lagen ontstaat een zeer dichte, harde en vormvaste plaat.

Tot zover, laten we binnen een kijkje nemen...

Replaceable image

                                                          

                        

Replaceable image
Een moderne strakke ontvangsruimte. Licht en ruimte vormen een contrast met de buitenzijde en met de verwachtingen van de bezoeker.
Een aangename verrassing als je hier binnenkomt, gesprekken komen hierdoor vanzelf op gang, al beginnen ze vaak over het strakke interieur!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

In deze ruimte een totaal andere ervaring. Ook hier weer een moderne, strak witte balie, of eerder een strakke witte bar.Hier contrasteert de moderne servicebalie met het vroeg industriële interieur. Een verantwoorde manier om het oude te behouden en te waarderen en tegelijkertijd iets nieuws toe te voegen. In deze ruimte ontmoeten de 19e en de 21e eeuw elkaar letterlijk.Heeft deze pagina u geïnspireerd?Neem contact op met Het Timmerteam voor het realiseren van een nieuw interieur in een oude omgeving. Wij beschikken over een groot netwerk aan ontwerpers, gespecialiseerde leveranciers, architecten, kortom: De vaklui die u nodig heeft om er iets moois van te maken.

Terug naar de overzichtspagina 'zakelijk'>

Replaceable image


Het Timmer Team